Over mij

Meer dan 25 jaar geleden werd ik zelf moeder. De overweldigende liefde die ik al had voor kinderen kreeg er een dimensie bij. Wat ben ik trots op die prachtige zoon en dochter om wie ze zijn en waar ze staan!

Ons pad als gezin was geen gemakkelijke; een niet standaard ontwikkeling, en een overleden ouder. Dat vraagt wat van je als ouder maar ook van de kinderen. Ik geloof in de kracht van verbinding tussen ouders en kinderen. Niets is sterker dan dat! Dat betekent ook dat het niet altijd soepel verloopt en er uitdagingen op je pad komen.

Als moeder en leerkracht

Als leerkracht en intern begeleider ontdekte ik: dat wat me raakte in de relatie met kinderen een boodschap was voor mij. Uiteraard kwam dit ook allemaal samen in mijn rol als moeder.

Door deze boodschap te erkennen ging ontwikkeling bij mij en het kind/mijn kinderen weer stromen. Achteraf had ik heel graag die Kindertolk op mijn pad ontmoet; boven de ‘boekenwijsheid’ waar ik het allemaal in zocht.

Met liefde geef ik woorden aan het probleem waar jij en je kind tegenaan lopen waardoor jij weer de ouder kunt zijn die je bent.